23 Eylül 2008 Salı

OBEK, ilk toplantısında pesto soslu spagetti ikram etti.

OBEK (Ondokuz Mayıs Üniversitesi Beslenme Eğitimi ve Uygulamaları Kurulu), 2007’nin ilk toplantısında “Akdeniz Diyeti ve Mutfağı”nı tartıştı. Son yılların gözdesi olan Akdeniz mutfağının sırları ve lezzeti tartışıldı.

Oturum Başkanlığını Profesör Doktor Zafer Malazgirt’in yaptığı toplantının ilk oturumunda, Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Profesör Doktor Sevinç Yücecan, Akdeniz diyeti ve sırlarını dinleyicilerle paylaştı. Çok yoğun ilgi gören bu seminerde zeytinyağı, sebzeler, meyvalar ve kokulu bitkilerin besinsel önemleri açıklandı. Ayrıca, sebzelerdeki hormonlar, zeytinyağının kullanma biçimleri, fındık yağının değeri, domatesi tüketme biçimleri gibi güncel konular dinleyiciler tarafından sorularla tartışmaya açıldı.

Akdeniz Mutfakları Konservatuarı Türkiye Başkanı Sayın Uzmanı Hasan Açalan, bir gurme gözüyle Akdeniz mutfağını anlattı. Nefis slayt gösterisi, ilginç kıyafeti ve sunum şekliyle zeytinyağını, üzümü, şarabı, domatesi ve fesleğeni kullanım biçimleri ve lezzetleriyle dinleyicilere tanıttı. Yemekte pesto ve arabbiata soslu spagetti ve hamsi ezmeli kanepeyi katılımcılara ikram etti. Katılımcıların yoğun ilgisini çeken bu toplantı giderek çok katılımlı bir tartışmaya dönüştü. Normal süreleri aşan bu toplantının katılımcılar tarafından farklı mekanlarda tekrar edilmesi istendi.