10 Ekim 2008 Cuma

Samsun’un Kalbi; Cumhuriyet Meydanı…


Karadeniz’in incisi, Atatürk’ün şehri Samsun, 19 Mayıs şenliklerini her yıl olduğu gibi bu yıl da tüm coşkusuyla kutladı.

Birçok ünlü sanatçının katılımıyla gerçekleşen bu coşkulu kutlamalara ev sahipliğini Cumhuriyet Meydanı üstlendi.

Meydanlar; sadece şenliklerde değil, sendikal eylemlerde bireylerin sesini duyurabileceği, siyasilerin seçim mitinglerinde halka seslenebileceği bir platform olarak da büyük önem taşır. Cumhuriyet Meydanı, işte böyle bir görevi sessizce ve başarıyla yerine getirmektedir. Tüm bunların dışında, günlük yaşamın telaşı içinde fark edilmeyen birçok güzelliği de barındırmaktadır Cumhuriyet Meydanı.

Her sabah telaşla işe yetişmeye çalışanları karşılayan güvercinleriyle, güneşin ve gökyüzünün aydınlığında banklarda oturup günün yorgunluğunu atan insanlarıyla Samsun’un kalbidir Cumhuriyet Meydanı.

Dört mevsim üzerine düşeni tüm güzelliğiyle sunar şehrin insanlarına. Yazın doğan güneşiyle, bahar yağmurlarıyla ve kışın yağan karıyla çevredeki ağaçlar ve yeşillikler ile bütünleşir adeta.

Biz de SamsunCerrahi olarak tüm bu güzelliklere tanık olup, Cumhuriyet Meydanı’nın bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz. Şimdi sizler de aşağıdaki noktalara Cumhuriyet Meydanı’ndan ya da her nerede iseniz kendi meydanlarınızdan notlar düşebilirsiniz.

………………………………………………………………………………………………………………………
………………………………………………………………………………………………………………………
………………………………………………………………………………………………………………………
………………………………………………………………………………………………………………………

Meydanlar, şehrin kalbidir; orada atar sevgiler, coşkular ve dostluklar. Cumhuriyet Meydanı bizim meydanımız. Mutlu birliktelikler yaşayacağınız, güzelliklerini tadacağınız Cumhuriyet Meydanı’na arada bir yolunuzun düşmesi dileklerimizle.

M. Seda Uzkibar
SamsunCerrahi